måndag 21 januari 2013

Ersättningsnämnden söker flera utredare

Ersättningsnämnden började arbeta den 2 januari. Redan första dagarna fick den hundratals telefonsamtal och enligt uppgifter från TT hade det kommit in över 800 ansökningar efter två veckor. Arbetsmängden är svår att uppskatta i förväg. Det finns uppskattningar om 3 000 - 5 000 ansökningar. De bygger alla på gissningar som jag efter mycket tvekan gjorde när Upprättelseutredningen behövde göra en kostnadsberäkning.

Arbetssituationen och osäkerheten om omfattningen påminner om situationen i Vanvårdsutredningen. Det var först när vi satte ett stoppdatum för intervjuerna som det blev möjligt att få reda på hur många som skulle höra av sig.

Hur många blir det som ansöker om ersättning? Ja, det får vi inte reda på förrän ansökningstiden gått ut om två år. Men redan nu behöver Ersättningsnämnden förstärkning och annonserar om mer personal. Se annonsen på ersättningsnämndens hemsida under lediga jobb. http://www.ersattningsnamnden.se/ers%C3%A4ttningsn%C3%A4mnden-s%C3%B6ker-utredaref%C3%B6redragande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar